Oprichters

Peter & Patrice

Wij zijn de oprichters van F.K.K. Animal Rescue. In 2011 zijn wij vanuit Nederland op Bonaire komen wonen. We hadden allebei een baan, en geen plannen om een dierenopvang te starten. In eerste instantie hadden wij onze eigen hond, maar daar kwamen er naar verloop van tijd een aantal bij. Op een zekere dag kregen we het verzoek van de Dierenbescherming om een hond op te vangen. Dat heeft een sneeuwbal effect gehad, waardoor we momenteel de opvang verzorgen voor zo’n 80 honden en 25 katten.

Vier jaar geleden hebben we voor de opvang een stichting opgericht, genaamd Fundashon Kunuku Kakelvers, met in het bestuur een aantal mensen met hart voor dieren, die ons met raad en daad bijstaan. Onze opvang ontvangt geen enkele subsidie. Dit houdt in dat we volledig afhankelijk zijn van donaties, sponsoring en eigen middelen. Gelukkig zijn er een aantal dierenwelzijnorganisaties die ons steunen en actief meedenken hoe we de dieren het beste op kunnen vangen en ook hoe het welzijn van dieren op Bonaire verbeterd zou kunnen worden. Stap voor stap zijn we de opvang aan het professionaliseren. We zijn extra kennels aan het bouwen, we hebben een dierenambulance, een ziekenhuis en we zijn bezig met een behandelkamer te realiseren.

Een belangrijke reden van ons bestaan is dat er veel dieren op het eiland zijn, die het zwaar hebben. Wij vangen alle honden en katten op die nog een kans hebben en daarbij hanteren wij een strikt ‘no-kill-beleid’. Wij laten dus geen dieren inslapen, tenzij dat echt het beste is voor het dier, omdat het te ziek of te zwaar gewond is. We streven ernaar om zoveel mogelijk honden en katten te laten adopteren, zowel op Bonaire zelf als naar het buitenland. Helaas is dat niet voor alle dieren mogelijk, bijvoorbeeld; omdat ze te veel getraumatiseerd zijn. Deze dieren houden bij ons een liefdevolle plek om te leven.

© 2022 F.K.K. Animal Rescue  |  Website gemaakt door Mayn Branding