FOSTEREN

Het forsteren van een hond of kat betekent; dat je tijdelijk een dier van onze stichting opvangt bij jou thuis. Het dier komt uit Bonaire en heeft nog geen baasje gevonden in Nederland. Het dier is al wel klaar om te reizen. Door het forsteren, van een hond of kat, worden de adoptie kansen aanzienlijk vergroot. Het is de bedoeling dat het dier gewoon meedraait in het gezin en de opvoeding alvast gestart wordt. Denk bijvoorbeeld (voor een hond) aan; het aan de riem lopen, niet opspringen, socialiseren van de hond buiten, bench-training en etc.

Meest gestelde vragen

Je geeft de hond of kat vooral liefde, geduld en flexibiliteit. Onze dieren zijn geen probleemdieren, maar moeten wel nog het een en ander leren. Wij willen graag dat het forstergezin het dier voorbereidt op het leven in Nederland, tot de tijd dat hij/zij geadopteerd wordt. Hoe lang een forsterperiode duurt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld; de aantrekkelijkheid van het dier, leeftijd en karakter. Goede foto’s en een duidelijke omschrijving, van de hond of kat, helpen enorm bij het vlot plaatsen van het dier. Het zou dus prettig zijn als je als forstergezin hierin meehelpt.

Wij hopen dat het forstergezin voor de standaard benodigdheden kan zorgen, zoals; een mandje/bench, hondenriem, speeltjes en eten. Dierenartskosten zijn (in overleg) uiteraard voor de stichting. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel aangerichte schade van de forsterhond. Het helpt ons ontzettend als het forstergezin zelf de hond ophaalt van het vliegveld waar de hond arriveert. Dit wordt uiteraard ruim van te voren bekend gemaakt.

Het opnemen van een forster- hond of kat zal altijd in goed overleg gaan. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van het gezin wordt de beste keuze gemaakt. Je zult nooit met het dier “blijven zitten”. Wij zijn verantwoordelijk en zullen altijd voor een passende oplossing zorgen, mocht je niet langer kunnen forsteren. Wel verwachten wij dat het gezin begrip heeft dat dit niet binnen 1 dag zal zijn.

Wij gaan in de tussentijd op zoek naar een geschikt gezin voor het dier. Mocht je zelf een geschikt gezin hebben gevonden, laat het gezin dan contact met ons opnemen. Input van het forstergezin over de hond of kat wordt zeer gewaardeerd. Als er een geschikt gezin is gevonden, worden zij in contact gebracht met het forstergezin; om een afspraak te maken voor een kennismaking. Als dit klikt, en ook het forstergezin staat achter onze keuze, dan wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor het ophalen van het dier. Alle administratie regelen wij natuurlijk en wordt vooraf in orde gemaakt.

Ga je graag met dieren om? Vind je het leuk om dieren warmte en liefde te geven, en omgekeerd te ervaren hoe mooi en puur dieren dan op jouw gaan reageren? Dan ben jij DE FORSTER die onze dieren zoeken!

Neem contact met ons op voor meer informatie of kom langs voor een kennismaking op ons adres;
Flor Di Cuba 40
Kralendijk, Bonaire
Caribisch Nederland

© 2022 F.K.K. Animal Rescue  |  Website gemaakt door Mayn Branding