Ga naar de inhoud

Vrijwilliger

STEUN ONS

De Redder In Nood

Werken als vrijwilliger is leuk, leerzaam en vooral zinvol! 24 uur per dag komen er meldingen binnen over hulpbehoevende dieren. Onze dierenambulances rijden dagelijks naar deze dieren toe om de juiste hulp te bieden. Er is altijd wat te doen en daarom kunnen wij vrijwilligers goed gebruiken.

De Werkzaamheden

Het initiatief om vrijwilliger te worden ligt volledig bij jou. Daarom heten we iedereen die vrijwilliger wilt worden van harte welkom.
Het is voor ons van groot belang dat al onze vrijwilligers zich comfortabel voelen en zelfverzekerd zijn in hun rol.
Als vrijwilliger deel je namelijk in de verantwoordelijkheid voor het welzijn en de resocialisatie van de honden en katten in onze stichting.

Om je een duidelijk beeld te geven, hebben we alle taken en werkzaamheden van vrijwilligers voor je opgesomd.

Iedere dag zijn we op pad met onze dierenambulance; voor noodgevallen of met een ziek/gewond dier onderweg naar de dierenarts voor onmiddellijke behandeling(en).

Je helpt indien nodig is mee met het redden van zwerfhonden en -katten, maar ook de inbeslaggenomene honden en katten, door de Dierenbescherming Bonaire, uit hun zeer benarde situatie.

De inbeslagnames zijn doorgaans het gevolg van verwaarlozing en/of (ernstige) mishandelingen van de betreffende dieren.

We vangen zwerfhonden en -katten en de inbeslaggenomene honden en katten, door de Dierenbescherming Bonaire, op in onze stichting. We verzorgen de dieren en bieden ze een voorspoedig herstel. We zorgen voor hun (re)socialisatie.

Je zorgt samen met de andere vrijwilligers dat het terrein en de kennels schoon zijn, de voer- en drinkbakken gevuld zijn en ieder beestje zoveel mogelijk liefde krijgt.

Bij ons staat het welzijn van de dieren voorop. Geniet van knuffelmomenten met de honden en help hen het vertrouwen in mensen terug te krijgen. Maak een wandeling met een hond aan de riem en leer ze hoe ze netjes moeten lopen. Verwen ze met een goede borstelbeurt of een verfrissende douche. En wat nog leuker is, neem zo nu en dan een hond mee naar het strand, zodat ze kunnen rennen, spelen, zwemmen en vooral plezier kunnen beleven.

Breng wat quality time door met de katten in de kattenkennel. Geef ze liefde en aandacht, aai hun vacht en luister naar het tevreden gespin om je heen.

Laten we het leven van deze dieren weer plezierig maken! Ze verdienen allemaal het beste bij ons, en als vrijwilliger kun jij daar een belangrijke rol in spelen!

Vrijwilliger Worden

Ben je een dierenliefhebber?
Geniet je ervan om dieren liefde en genegenheid te schenken
en te zien hoe ze op jou reageren met hun prachtige en pure aard?
Dan ben jij de vrijwilliger waar wij en zij naar op zoek zijn!