Ga naar de inhoud

De Organisatie

OVER ONS

Fundashon
Kunuku Kakelvers

Fundashon Kunuku Kakelvers (F.K.K. Animal Rescue) is een stichting op Bonaire, gevestigd in Kralendijk, aan de Flor di Cuba 40. Sinds 20 mei 2014 staat onze stichting ingeschreven bij de KvK Bonaire onder zaaknummer 2422/MK.

De problematiek met zwerfhonden en -katten en verwaarloosde en/of mishandelde honden en katten is op Bonaire helaas schrijnend groot. Mede door de samenwerking met de Dierenbescherming Bonaire, Stichting Dierenhulp Bonaire en de politie en brandweer van Bonaire worden bij onze stichting dan ook steeds meer dieren binnen gebracht.

Bij al deze projecten weten wij ons gelukkig met raad en daad gesteund door enkele grote Nederlandse dierenorganisaties zoals; Stichting Dierenlot, Stichting Het Waardige Dier en Stichting Dierenhulp.

Wat Wij Doen

Een belangrijke reden van ons bestaan is dat er veel dieren op Bonaire zijn, die het zwaar hebben.
Wij vangen honden en katten op, die uit een zeer benarde situatie komen.
We bieden ze onderdak, genezing en resocialisatie.
Alle dieren verdienen een tweede kans; op een gouden mand.

We redden zwerfhonden en -katten, maar ook de inbeslaggenomene honden en katten, door de Dierenbescherming Bonaire, uit hun zeer benarde situatie.

De inbeslagnames zijn doorgaans het gevolg van verwaarlozing en/of (ernstige) mishandelingen van de betreffende dieren.

We vangen zwerfhonden en -katten en de inbeslaggenomene honden en katten, door de Dierenbescherming Bonaire, op in onze stichting. We verzorgen de dieren en bieden ze een voorspoedig herstel. We zorgen voor hun (re)socialisatie.

We proberen ieder binnengebrachte dier te herplaatsen in een liefdevolle, zorgzame en veilige omgeving. Na herplaatsing van het dier onderhouden wij het contact met de nieuwe ‘eigenaren’ om op de hoogte te blijven van de leefomstandigheden en daarmee het welzijn van het herplaatste dier.

We bieden onderkomen aan honden en katten, die door omstandigheden, niet (meer) te herplaatsen zijn. Door het ‘non-killing’ beleid van de stichting mogen en kunnen deze dieren bij ons in een zorgzame omgeving genieten van hun resterende jaren.

Wij Zijn Een
ANBI Stichting

Wij beschikken over een ANBI-keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke bijdrage die wij krijgen en verantwoording afleggen.
ANBI staat voor ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Wij zetten ons 100% in voor het algemeen belang van honden en katten op Bonaire. De resultaten van de werkzaamheden die wij uitvoeren zijn nuttig voor de gehele samenleving.

Onze Partners

Onze partners zijn voor ons erg belangrijk, en het maakt ons niet uit of het nou grote of kleine bedrijven zijn.
Zonder hen zouden wij ons werk gewoon niet goed genoeg kunnen doen!

Logo Krioyo Paint Bonaire

Dieren In Nood

Wij zijn een non-profit organisatie op Bonaire. Wij vangen verwaarloosde en mishandelde honden en katten op.
Wij zorgen dat deze dieren weer opknappen en zoeken vervolgens weer een nieuwe thuis voor ze.
Met de actie ‘Dieren In Nood’ hopen wij een steuntje in de rug te krijgen.
Op naar een mooie toekomst voor de dieren!